День Безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету - 2024

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у закладі освіти, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях. Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі у Водяно-Лоринській філії була проведена інформаційна година до Дня безпечного Інтернету з питань безпеки у мережі Інтернет. Під час години спілкування діти повторили правила безпечного використання інтернету: як безпечно спілкуватися, користуватися ґаджетами, споживати контент, як в мережі проявляється сексуальне насильство та кібербулінг — цькування онлайн. Здобувачі освіти повторили все про соцмережі, месенджери та онлайн-ігри.

Більше інформації про Безпечний Інтернет можна дізнатися на сайті «Територія Безпеки у Водяно-Лоринській філії» у розділі «Безпека у цифровому світі» https://sites.google.com/.../%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0...

Інтернет може бути безпечним місцем для всіх – головне розуміти його загрози та вміти ним протистояти. Наші діти все зможуть!

/Files/images/den_bezpechnogo_nternetu/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 33